Borstvoeding

Waarom kiezen voor borstvoeding?

Baby krijgt borstvoeding

De samenstelling van borstvoeding is afgestemd op de behoefte van de baby. Alle voedingsstoffen voor de eerste 6 maanden zijn aanwezig. Borstvoeding is gemakkelijk verteerbaar en bevat veel antistoffen. Deze zijn nodig voor de opbouw van het immuunsysteem.

De moeder herstelt sneller van haar zwangerschap wanneer zij borstvoeding geeft. Tevens is borstvoeding altijd en overal beschikbaar en op de juiste temperatuur.

Moedermelk is uniek!

De materniteit heeft een zeer uitgebreide brochure over borstvoeding. Hierin staat de werking van de borstvoeding uitgelegd, de voordelen voor mama en baby en we vergeten ook de papa's niet!

Tevens kan dit infoboekje een belangrijke ondersteuning zijn gedurende de periode dat je borstvoeding geeft. Je vindt er een antwoord op de meest gestelde vragen en de meest voorkomende problemen.

Het is allereerst belangrijk voor ogen te houden dat borstvoeding iets heel natuurlijk is en dat je gerust op je gevoel mag afgaan. Fixeer je niet te hard op vaste uren, volg je kind en laat je ook niet te hard beïnvloeden door verschillende meningen van familie en vrienden die het uiteraard goed bedoelen maar je soms in de war brengen. Geloof in jezelf en je moederinstinct! Filtreer de informatie die je zelf het belangrijkste vindt en durf jezelf te vertrouwen! Ontspan je en neem de tijd voor jezelf en je kind.

Klik hier om de presentatie van de Informatieavond Borstvoeding te openen in pdf.