Overzicht

baby in doek
overzicht kamer

De materniteit (met een 2700 geboortes per jaar de grootste van Vlaanderen) maakt deel uit van een goed uitgebouwd geheel van diensten die Sint-Augustinus aanbiedt rond de geboorte.

Onze materniteit bestaat uit: 2 diensten materniteit, de dienst verloskamer, Maternal Intensive Care (MIC) en Neonatal Intensive Care (NIC). Een multidisciplinair team bestaande uit vroedvrouwen, gynaecologen, kinderverzorgsters, kinderartsen, kinesisten, anesthesisten en een psychotherapeut en psychiater begeleiden u tijdens uw zwangerschap en bevalling.

Doen er zich tijdens de zwangerschap complicaties voor, dan kunnen aanstaande moeders terecht op onze Maternal Intensive Care (MIC), waar we met de modernste middelen waken over de gezondheid van moeder en kind. Te vroeg geboren kindjes of kindjes die intensieve verzorging nodig hebben, verzorgen we op de dienst neonatologie (NIC).

Op de materniteit doen we er alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. We leren u graag alles over de verzorging van u en uw baby, zodat u als een zelfverzekerde moeder naar huis kan gaan.

Hebt u na het lezen van al deze informatie nog bijkomende vragen, aarzel dan niet deze met ons te bespreken.