Welkom

Beste toekomstige ouder(s)

Binnenkort wordt uw/jullie kindje geboren in ons ziekenhuis. Om u duidelijke
informatie te verlenen en u te kunnen omringen met de beste zorg hebben wij als verloskundig team deze website voor u ontwikkeld. Het verloskundig team bestaat uit onze gynaecologen, kinderartsen, anesthesisten, vroedvrouwen, lactatiekundigen, kinderverzorgsters en kinesisten.

Wij hopen alvast dat u mag genieten van een goede zwangerschap om daarna met ons dit avontuur tegemoet te gaan.

Alvast welkom op onze afdeling!

Verblijfsduur na een bevalling

De overheid verkortte in 2015 de verblijfsduur in het ziekenhuis na een bevalling. Vanaf 18 juni 2015 mogen alle moeders die vaginaal bevallen drie nachten blijven, te tellen vanaf de geboorte en niet meer vanaf het uur van opname. Ontslag is steeds om 14 uur.

Voor moeders die bevallen met een sectio (keizersnede) blijft dezelfde regeling als voorheen, nl. vijf nachten vanaf het uur van opname.

Op deze website vindt u informatie over alle facetten van zwangerschap en bevalling binnen GZA ziekenhuizen voor de campus Sint-Augustinus.

Wij begeleiden u vanaf de eerste tekenen van de zwangerschap tot aan de bevalling en de nazorg. Wij doen dat met de nieuwste technologische ondersteuning en geven u daarbij de best mogelijke zorg.

Op de materniteit doen we er alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. We leren u graag alles over de verzorging van u en uw baby, zodat u als zelfverzekerde ouders naar huis kan gaan. Indien u nog bijkomende vragen hebt, mag u altijd contact met ons opnemen op het nummer 03 443 35 39.