Welkom

Het bevalt hier goed

Vanaf 29 september integreren we de activiteiten van de materniteit op campus Sint-Jozef in deze van campus Sint-Augustinus.

De raadplegingen met uw vertrouwde gynaecoloog kunnen op beide campussen doorgaan. Uw bevalling zal vanaf 29 september echter plaats vinden op campus Sint-Augustinus.

Met een gloednieuw verlosblok biedt de vernieuwde materniteit daar dezelfde goede behandeling en service. Raadpleeg uw gynaecoloog voor meer informatie of bekijk hieronder de video.

Verblijfsduur na een bevalling

De overheid verkortte onlangs de verblijfsduur in het ziekenhuis na een bevalling. Vanaf 18 juni 2015, 7 uur mogen alle moeders die vaginaal bevallen 3 nachten blijven te tellen vanaf de geboorte en niet meer vanaf het opname uur. Ontslag steeds om 14 uur.
Voor moeders die bevallen met een sectio (keizersnede) blijft dezelfde regeling als voorheen, nl. 5 nachten vanaf het opname uur en ontslag voor 14 of voor 22 uur afhankelijk van het uur van de opname.

Op deze website vindt u informatie over alle facetten van zwangerschap en bevalling op GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus.

Wij begeleiden u vanaf de eerste tekenen van zwangerschap tot aan de bevalling en de nazorg. Wij doen dit met de nieuwste technologische ondersteuning en geven u de beste zorg mogelijk.

Op de materniteit doen we er alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. We leren u graag alles over de verzorging van u en uw baby, zodat u als een zelfverzekerde moeder naar huis kan gaan.

Indien u nog bijkomende vragen hebt dan mag u altijd contact met ons opnemen. 

Baby met een knuffelbeer.